Ελλάδα όπως... Φλόριντα! Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως η χώρα μας με την αμερικανική πολιτεία το μόνο κοινό που θα μπορούσαν να έχουν είναι ο καλός καιρός. 

Ωστόσο, ο αυστριακός οικονομολόγος και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank Πάουλ Αχλάιτνερ θεωρεί πως η πολιτεία των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι το ιδανικό πρότυπο για τη χώρα μας. 

«Στο μέλλον η εργασία θα πηγαίνει εκεί όπου βρίσκονται οι καλύτεροι και οι φθηνότεροι, και αυτό η Ευρώπη θα πρέπει να το θεωρήσει ως ευκαιρία και να προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, να προσελκύσει του καλύτερους», τόνισε σε ομιλία του στη Βιέννη και προσέθεσε πως «πριν από τριάντα, σαράντα χρόνια δεν υπήρχε στη Φλόριντα τίποτε άλλο εκτός από ωραίο καιρό», όμως κατόπιν αναπτύχθηκαν οι υποδομές, εγκαταστάθηκαν περισσότερες επιχειρήσεις και σήμερα η Φλόριντα συγκαταλέγεται στις πλέον δυναμικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Προκλήσεις για τον τραπεζικό τομέα», την οποία συντόνισε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκνγκ Σιούσελ, ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας αναφέρθηκε στις γενικές τάσεις του μέλλοντος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ως περαιτέρω μεγάλη πρόκληση, πέραν των θέσεων εργασίας, ανέπτυξε το ζήτημα της απομείωσης του χρέους, τονίζοντας πως δεν θα είναι κάτι εύκολο, επειδή, όπως σημείωσε, καθένας ζούσε εδώ και δεκαετίες υπεράνω των δυνατοτήτων του.