Στην σημασία της χρήσης υγροποιημένου αερίου (LNG) στα πλοία , αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων».

«Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν είχα θέσει για πρώτη φορά την ανάγκη της τμηματικής αντικατάστασης του ναυτιλιακού πετρελαίου από τη χρήση LNG στα πλοία της ακτοπλοΐας, πολλοί είχαν μιλήσει για μια υπεραισιόδοξη πρόβλεψη. Σήμερα, όμως, όλοι γνωρίζετε ότι όλο και περισσότεροι ασπάζονται αυτή μου την άποψη», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Μιλώντας σε συνέδριο για ελληνοκινεζικές σχέσεις, το οποίο διοργανώθηκε, επίσης, στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων», ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία που έχει αναπτύξει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με την Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι «οι χώρες μας αποτελούν παραδοσιακά ναυτιλιακά έθνη και η ανάπτυξη του πολιτισμού τους βασίστηκε ανά τους αιώνες στη θάλασσα. Η παρούσα κυβέρνηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχουν αναπτύξει μια στρατηγική συνεργασία με την Κίνα. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν μέσα στο 2013, με την παρουσία της COSCO στον Πειραιά, να αυξηθεί κατά 20% ο συνολικός αριθμός των κοντέινερ που εξυπηρετεί το λιμάνι. Η COSCO, άλλωστε, αποτελεί στρατηγικό μας εταίρο».