current views are: 1

6 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση20:06

Ξάνθη: Συνέδριο για την επιχειρηματική δυναμική της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την έναρξη του 6ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη του διοργανώνει η ιστοσελίδα ka-business.gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χαιρέτισε ο ΥΜΑΘ, Θόδωρος Καράογλου.

Δημοσίευση 20:06’
αρθρο-newpost

Την έναρξη του 6ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη του διοργανώνει η ιστοσελίδα ka-business.gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χαιρέτισε ο ΥΜΑΘ, Θόδωρος Καράογλου.

Την έναρξη του 6ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη που διοργανώνει η ιστοσελίδα ka-business.gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χαιρέτισε ο ΥΜΑΘ, Θόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου τόνισε «την ανάγκη ανάδειξης των επιχειρηματικών δράσεων που υλοποιούνται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προτάσσοντας τις μεγάλες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού των ντόπιων επιχειρήσεων».

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε με έμφαση ότι στην εποχή μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ώρες και ευκαιρίες ούτε να μένουμε στα λόγια. Χρειάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν και θ’ αναδείξουν κάθε καινοτόμα αναπτυξιακή προσπάθεια. «Η ανατολική Μακεδονία και Θράκης», σημείωσε, «δεν πρέπει ν’ αφήσει να χαθεί το τραίνο της ανάπτυξης όπως έγινε στο παρελθόν. Η Ισόρροπη και ισόνομη ανάπτυξη που στηρίζεται στην καινοτομία ήραν για να μείνουν στην περιοχή και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η κυβέρνηση μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την τόνωση της επιχειρηματικότητας».

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης σημείωσε πως οι ντόπιοι επιχειρηματίες μπορούν και πρέπει να κρατήσουν τις επιχειρήσεις στα χέρια τους και το υπουργείο βοηθάει στηρίζοντας αξιόλογες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Αναφέρθηκε στα άνω των τριακοσίων επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη υποβληθεί και επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το ΥΠΑΜΘ προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ από τα οποία τα εκατό επενδυτικά σχέδια αφορούν την ανατολική Μακεδονία και Θράκης προϋπολογισμού 520.000.000 €. Τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια έχουν υποβληθεί από τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (58) και Ροδόπης (16) δαπάνης 195.000.000 ευρλω και 175.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η διοργανώτρια του συνεδρίου και δημιουργός της ιστοσελίδας ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου στο σύντονο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου αλλά και της διαδικτυακή πλατφόρμα που είναι «κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις γιατί η δημιουργία και η προβολή των καλών ειδήσεων θα φέρει την επόμενη μέρα που μας ανήκει».

Η κ. Λεπίδου σημείωσε με έμφαση πως η καινοτομία και η ανάπτυξη δεν είναι μόδα, είναι δυο έννοιες που επιβάλλεται να στηρίζουν κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και προσπάθεια σημειώνοντας πως η επιχειρηματική δυναμική της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποδεικνύει περίτρανα ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εδώ μέσα από τις δράσεις τους έφεραν ανάπτυξη στον τόπο που εστιάζεται και στην καινοτομία.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πέτρος Σουκουλιάς στην παρέμβασή του σημείωσε ότι «έργα και αποτελέσματα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας ανήκουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Από αυτήν ξεκινά η ελπίδα που στηρίζει την προοπτική. Εδώ η θεωρεία γίνεται πράξη».


σχετικα αρθρα