Φιλολαϊκό πρόσωπο προσπαθεί να δείξει η στρατιωτική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως «παγώνει» τις τιμές σε πολλά καταναλωτικά αγαθά για έξι μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, «οι παραγωγοί 205 κατηγοριών απαραίτητων καταναλωτικών αγαθών παγώνουν με χαρά τους τις τιμές για έξι μήνες».

Η απόφαση δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εταιρειών και εμπορικών ενώσεων ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Σριράτ Ρασταπάνα, ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινά καθήκοντα υπουργού υπό την στρατιωτική χούντα που ανέλαβε την εξουσία στην Ταϊλάνδη στις 22 Μαΐου.

Σε αυτά τα καταναλωτικά αγαθά περιλαμβάνονται τα ποτά, το ρύζι, το φοινικέλαιο, στιγμιαία τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα νοικοκυριού, οι ζωικές τροφές και τα λιπάσματα.

Ο ρυθμός του πληθωρισμού στην Ταϊλάνδη επιταχύνθηκε τον Μάιο φτάνοντας σε υψηλό 14 μηνών 2,62% απ' ό,τι έναν χρόνο νωρίτερα λόγω των υψηλότερων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Οι Ταϊλανδέζοι διαμαρτύρονταν για μια αύξηση του κόστους ζωής. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε τον Μάιο, μετά το πραξικόπημα, για πρώτη φορά σε 14 μήνες.