Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι καθώς θα κληθούν να πληρώσουν όχι έναν αλλά έξι συνολικά φόρους μέχρι το τέλος του έτους. 

Από τις 30 Ιουνίου οπότε και λήγει η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων τα ραβασάκια θα στέλνονται μηνιαίως με το συνολικό ποσό των φόρων να ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ. 

Πρώτος και καλύτερος θα βεβαιωθεί ο φόρος εισοδήματος. Για πρώτη φορά εφέτος έχουν καταργηθεί οι περισσότερες φοροαπαλλαγές ενώ ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα στο τέλος του Ιουλίου, στο τέλος του Σεπτεμβρίου και στο τέλος του Νοεμβρίου. Για όσους εξοφλήσουν τον φόρο στο σύνολό του κατά την πρώτη δόση  δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 1,5%. 

Ταυτόχρονα θα βεβαιωθεί η εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.  

Επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν 650 ευρώ για το φόρο επιτηδεύματος, ενώ οι πλουσιότεροι θα χρεωθούν με τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Ο φόρος αυτός υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη. Και αυτός βεβαιώνεται μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος.  

Από τον επόμενο μήνα, επίσης έως και το τέλος του Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα καταβάλλουν σε έξι μηνιαίες δόσεις τον φόρο ακινήτων. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει έκπτωση 1,5% εάν ο φόρος εξοφληθεί εφάπαξ. 

Τέλος, από το φθινόπωρο μέχρι το τέλος του έτους όπως και κάθε χρόνο, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

ΑΓΓ.ΚΙΛ.