current views are: 1

11 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση11:09

Vivechrom: Συνεχής ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας

Η Vivechrom, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, παρουσίασε σήμερα στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία και ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. 

Δημοσίευση 11:09’
αρθρο-newpost

Η Vivechrom, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, παρουσίασε σήμερα στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία και ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. 

Η Vivechrom, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, παρουσίασε σήμερα στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία και ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. 

Για το 2013, η Vivechrom κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 4,1%, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική αγορά. Η απόδοση αυτή οφείλεται στη διεύρυνση του υπάρχοντος προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και παράλληλα στο λανσάρισμα προϊόντων σε κατηγορίες συμπληρωματικές των χρωμάτων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η παραγωγή των νέων προϊόντων που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στηρίζει την τοπική παραγωγή, κατάφερε να ενισχύσει και την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στις αγορές της Κύπρου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Συγκεκριμένα, η αύξηση που σημειώθηκε ανήλθε στο 68% για το 2013, σημειώνοντας ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική εταιρεία. Επιπλέον, η Vivechrom συνεχίζει την ανοδική της πορεία και κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014 με τις πωλήσεις της να παρουσιάζουν άνοδο κατά 12,1% σε όγκο και 5,1% σε αξία. 

Παράλληλα, το 2013 η εταιρεία ενέταξε στην πελατειακή της βάση περισσότερους από 165 νέους πελάτες, διευρύνοντας σημαντικά το αποτύπωμά της και αναπτύσσοντας δυναμικά τη θέση της στην ελληνική αγορά. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει στους Έλληνες καταναλωτές οικοδομικά χρώματα για όλες τις χρήσεις σε χιλιάδες αποχρώσεις, διατηρώντας την πρώτη θέση με μερίδιο που ξεπερνά το 34,5%. 

Σε συνέχεια της ανανέωσης της Εταιρικής Ταυτότητας, η εταιρεία έχει ήδη λανσάρει επιτυχημένα στην ελληνική αγορά τις νέες ελκυστικές συσκευασίες, συνδέοντας για ακόμα μια φορά το όνομα Vivechrom με την Κορυφαία Ποιότητα & Συνέπεια στα οικοδομικά χρώματα. 

Επιπρόσθετα, η Vivechrom συνεχίζει να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα, εξασφαλίζοντας τους εργαζομένους της και προσφέροντάς τους προνόμια ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης. Ενδεικτικά, κάποια από τα προνόμια που προσφέρονται είναι η διανομή κερδών σε όλο το προσωπικό, η υπογραφή σύμβασης εργασίας, η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στην 3ετία, καθώς και η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων τα τελευταία 5 έτη πριν τη συνταξιοδότηση. Ακόμη, η εταιρεία μέσα στο τελευταίο έτος  έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 4%, φτάνοντας συνολικά τους 211 εργαζομένους. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom, κ. Ιωακείμ Προβατάς, δήλωσε: «Η αντιστροφή της αρνητικής τάσης των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, η επίτευξη ανοδικών ρυθμών και η διεύρυνση των μεγεθών μας, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, επιβεβαιώνει όχι μόνο την ορθότητα της στρατηγικής μας, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα μας. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής μας  θέσης στην αγορά των οικοδομικών χρωμάτων, η σημαντική διεύρυνση της κερδοφορίας μας και ο μηδενικός δανεισμός. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές μας, να παρέχουμε ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους μας και μία εταιρεία με κοινωνικό πρόσωπο για τους πολίτες της χώρας, παρουσιάζοντας μια νέα φιλοσοφία για το χρώμα που ευελπιστούμε να φέρει τη δημιουργία και τη θετική αλλαγή στη ζωή μας.» 

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι η Vivechrom λάνσαρε τη Νέα της δυναμική Εταιρική Ταυτότητα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία αποτελείται από νέο μοντέρνο λογότυπο και νέες ελκυστικές συσκευασίες. Μέχρι στιγμής πάνω από το 85% των προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά εμφανίζονται με το νέο λογότυπο.  Vivechrom. Let’s Renew! Let’s Colour!


σχετικα αρθρα