Τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνουν πως η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει περάσει, επεσήμανε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε συνομιλίες σήμερα με τον Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο.

«Αυτά τα πρόσφατα μέτρα μας δείχνουν ακριβώς ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί εντελώς», δήλωσε η Μέρκελ, και προσέθεσε πως «μιλήσαμε επίσης για το γεγονός ότι η συμβολή των πολιτικών (στην ανάκαμψη) πρέπει να είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί και ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσανατολίσουμε τη συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους στόχους στους οποίους οφείλουμε να επικεντρωθούμε στη διάρκεια των πέντε επόμενων ετών για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη».

Η Μέρκελ αρνήθηκε αντίθετα να σχολιάσει το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την ΕΚΤ, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας. Ορισμένοι γερμανοί αρθρογράφοι επέκριναν έντονα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας πως αντιβαίνουν στα συμφέροντα των αποταμιευτών της χώρας.