«Η Ελλάδα αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος και ακόμη εντονότερο του χρόνου. Για μια σειρά από λόγους, κυρίως λόγω του τουρισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα πέρασε τον κάβο», ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNBC o διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, κατα την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών επισήμανε «η αποτίμηση όλων των ελληνικών τραπεζών θα αποτυπώσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας - και αυτό ισχύει και για την Eurobank. Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Μετά από έξι χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του -26% καταγράφουμε για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη και του χρόνου θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης».

Αναφορικά με τις ξένες επενδύσεις σε ελληνικές τράπεζες και τη Eurobank είπε ότι «η αποτίμηση (της Eurobank κατά την πρόσφατη ΑΜΚ) ήταν ευθυγραμμισμένη με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το βασικό για εμάς ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα. Αυτό δημιούργησε μια πολύ θετική ώθηση και για την ελληνική οικονομία και για τις άλλες τράπεζες και θα λειτουργήσει ανάλογα θετικά και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Για τις αποφάσεις της ΕΚΤ ο κ. Μεγάλου είπε «έχουν γίνει πάρα πολλά (από την πλευρά της ΕΚΤ). Η επίδραση θα είναι ιδιαίτερα θετική για τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ως προς την Ελλάδα έχουν ήδη επιφέρει μια μείωση των αποδόσεων των κρατικών και εταιρικών ομολόγων και ουσιαστικά δημιουργούν μια ενοποιημένη τραπεζική αγορά, στην οποία ο πυρήνας θα μεταφέρει χρήματα στην περιφέρεια. Και αυτό έχει μόνο θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη του συστήματος συνολικά».