current views are: 2

17 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση13:16

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Νέο “οπλοστάσιο” για τη συγκράτηση τυχόν διαφυγής των επιχειρήσεων-μελών του, ενόψει της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια από 1ης Ιανουαρίου 2015, δημιουργεί σταδιακά στους επόμενους μήνες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

Νέο “οπλοστάσιο” για τη συγκράτηση τυχόν διαφυγής των επιχειρήσεων-μελών του, ενόψει της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια από 1ης Ιανουαρίου 2015, δημιουργεί σταδιακά στους επόμενους μήνες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Νέο “οπλοστάσιο” για τη συγκράτηση τυχόν διαφυγής των επιχειρήσεων-μελών του, ενόψει της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια από 1ης Ιανουαρίου 2015, δημιουργεί σταδιακά στους επόμενους μήνες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), το οποίο -στο πλαίσιο αυτό- επιδοτεί τη συμμετοχή επαγγελματιών στην 79η ΔΕΘ, διοργανώνει νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε δελεαστικές τιμές και βγάζει στον αέρα τη νέα του ιστοσελίδα με αυξημένες δυνατότητες.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος παρουσίασε και την εξέλιξη των εγγραφών/διαγραφών από τα μητρώα του στο πρώτο εξάμηνο του 2014. “Παρατηρούμε μια σχετική σταθεροποίηση στη διαφορά, υπέρ των διαγραφών, οι οποίες στο δικό μας επιμελητήριο είναι λιγότερες σε σχέση με κάθε άλλο”, επισήμανε.

Πάνω από 2000 διαγραφές σε ένα εξάμηνο

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο (από τον Ιανουάριο μέχρι 17/6) εγγράφηκαν στα μητρώα του ΕΕΘ 1.417 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 2.035, δηλαδή “έφυγαν” 618 περισσότερες απ’ όσες εισήλθαν. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διαφορά ήταν 592 περισσότερες διαγραφές από εγγραφές, αφού είχαν εγγραφεί 1.648 επιχειρήσεις και είχαν διαγραφεί 2.240. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που εγγράφονται είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πχ, καφέ).

Η σταθεροποίηση αυτή στην “ψαλίδα” -παρότι ο συνολικός αριθμός των διαγραφών παραμένει υψηλός- αποτελεί δείγμα αποκατάστασης του ρυθμού στην αγορά, όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις του κ.Ζορπίδη. “Πιστεύω ότι έχουμε πιάσει πάτο και σταδιακά αρχίζουμε και ξεκολλάμε. Η αγορά βρίσκει σταδιακά τον ρυθμό της”, είπε.

“Το Gay Pride θα φέρει κόσμο”

Αναφερόμενος στον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι υπάρχει κάποια αύξηση, η οποία όμως θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη. “Πρέπει να γίνουν διάφορες κινήσεις και οι φορείς να καθίσουν στο τραπέζι, ώστε να κάνουμε απλά πράγματα. Για παράδειγμα, εμείς πέρυσι επιδοτήσαμε σχολικές εκδρομές στη Θεσσαλονίκη για 5500 παιδιά. Πρέπει να γίνουν βήματα στον συνεδριακό, μαθητικό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, σε όλα τα πεδία. Και το Gay Party, άσχετα από τις θρησκευτικές αντιδράσεις, θα φέρει κόσμο από το εξωτερικό. ‘Ο,τι έρθει στην πόλη μας είναι καλό. Μας ενδιαφέρει να δουλεύουν οι επαγγελματίες”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Κινήσεις στήριξης μελών

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση συμμετοχής στην 79η ΔΕΘ, ο κ.Ζορπίδης επισήμανε ότι τα μέλη του επιμελητηρίου θα επιδοτηθούν για την εγκατάστασή τους σε σταντ εμβαδού 12 τ.μ. μέτρων ή πολλαπλάσιων, προς 29 ευρώ/τ.μ. για κάθε επιχείρηση, πλέον Φ.Π.Α, έναντι κανονικού κόστους 110 ευρώ/τ.μ.

Σχετικά με τα σεμινάρια, επισήμανε ότι το ΕΕΘ ετοιμάζει σεμινάρια κατάρτισης «Τεχνικών Ασφαλείας», για εργοδότες που επιθυμούν να επιμορφωθούν για να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 30 ευρώ για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Ε.Ε.Θ.


σχετικα αρθρα