Για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν από τον Αύγουστο, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

H κίνηση αυτή είναι συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης πενταετούς ομολόγου έπειτα από τον τετραετή αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές και όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Ελλάδα απολαμβάνει απότομη μεταστροφή της επενδυτικής διάθεσης καθώς σταθεροποιεί τα οικονομικά της και ενώ προσβλέπει σε επιστροφή στην ανάπτυξη τη φετινή χρονιά. 

Ο έλληνας αξιωματούχος φέρεται να μίλησε για σχέδιο έκδοσης ομολόγου, πιθανότατα επταετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 2-3 δισ. ευρώ, προκειμένου να επωφεληθεί από το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά ομολόγων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές για μια νέα έκδοση ομολόγου μέσα στο καλοκαίρι». 

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι «συζητάμε για μια μικρού μεγέθους έκδοση της τάξης των 2 με 3 δισ. ευρώ με πρώτο στόχο την συμπλήρωση της καμπύλης των αποδόσεων», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι «υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον τόσο για επταετή όσο και για τριετή ομόλογα», προσθέτοντας πως «η έκδοση επταετούς ομολόγου όμως είναι πιο πιθανή μέσα στο καλοκαίρι. Αργότερα μπορεί να εκδώσουμε 3ετές ομόλογο. Για ωριμάνσεις 1,5 -2 ετών οι εκδόσεις μπορούν να γίνουν μέσω εντόκων γραμματίων».