Πολλαπλασιαστικά οφέλη αναμένει η ΕΣΕΕ από τις επενδυτικές προοπτικές που συνοδεύουν την έλευση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΣΕΕ στο Ελληνοκινεζικό Forum που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι «η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και η έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτική ηγεσία της Κίνας της υπαρκτής ανάκαμψης της Ελλάδας καταδεικνύουν ότι σταδιακά όλες οι χώρες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η έξοδός μας από την κρίση είναι κοντά».

«Η ΕΣΕΕ αναμένει πολλαπλασιαστικά οφέλη από τις επενδυτικές προοπτικές που συνοδεύουν την έλευση κινεζικών κεφαλαίων και την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ειδικά για τις ναυτιλιακές και εμπορικές δραστηριότητες, ο κ. Κορκίδης είπε ότι δημιουργούν προστιθέμενη αξία, ενώ αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες αύξησης του ΑΕΠ. «Οι επενδύσεις 6,5 δισ. σε προνομιακούς τομείς για την ελληνική οικονομία είναι πάντα καλοδεχούμενες. Ειδικά το λιμάνι του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα μπορεί να εξυπηρετεί 7 εκ. TEU, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο της Μεσογείου και να ακολουθήσει την ανοδική πορεία της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

TAGS