«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για τις μητρικές και θυγατρικές εταιρίες, και την τροποποίηση της Οδηγίας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φοροαποφυγής», δήλωσε κατά την είσοδό του στη σύνοδο του Ecofin ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώνουμε την Προεδρία μας με αυτό το θέμα», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θυμίζωντας άλλη μία σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας:

«Στο πρώτο μισό, πετύχαμε τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών. Χαιρόμαστε γι’ αυτό.
Σήμερα, φυσικά υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας ενημερώσει για τις προτάσεις της σχετικά με τη συνεισφορά των τραπεζών στον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης, καθώς και για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Δεύτερον, η Λιθουανία είναι άλλο ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση αλλά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Λιθουανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.
Τρίτον, υπάρχουν και άλλα μακροοικονομικά ζητήματα: Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος –γνωρίζουμε ότι αυτή θα αρθεί για έξι χώρες–, υπάρχει η έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ορισμένες συστάσεις οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής κτλ».
Και κατέληξε ο Γκίκας Χαρδούβελης:

«Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα, αλλά το σημαντικότερο είναι το πρώτο ζήτημα που ανέφερα, και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς μεγάλη ικανοποίηση όλων».