Για την αλλαγή φρουράς στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γράφει το πρακτορείο Bloomberg σε εκτενές δημοσίευμά του, όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται και στην πρόσφατη αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, όταν Χάρης Θεοχάρης παραιτήθηκε στις 17 Ιουνίου, η Κομισιόν «εξέφρασε την “σοβαρή ανησυχία” της, και εξύμνησε τις προσπάθειές του για την “αύξηση των εσόδων από τους φόρους και για την εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων στον φόρο εισοδήματος και περιουσίας”».

Επί των ημερών Θεοχάρη, σημειώνει το πρακτορείο, η Αθήνα πέτυχε το στόχο της για τα φορολογικά έσοδα και εξέτασε τις επιστροφές φόρου για περίπου 300 πλούσιους φορολογούμενους επιβάλλοντας πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το γεγονός αυτό επεσήμανε ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κατά τη συνέντευξη που έδωσε την ημέρα της παραίτησής του. 

Το πρακτορείο φιλοξενεί παράλληλα, δηλώσεις του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Μανώλη Γαλενιανού: 

«Το κίνητρο της αντικατάστασής του δείχνει να είναι η πολιτική επιθυμία για χαλάρωση των φοροεισπρακτικών προσπαθειών. Η απόλυση ενός αξιωματούχου που υποτίθεται ότι είχε διορισθεί για πέντε χρόνια, χωρίς να δίνεται κάποια σοβαρή δικαιολογία, καθιστά την ανεξαρτησία της φοροεισπρακτικής αρχής μία κοροϊδία».