Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Ειλημμένη απόφαση, είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της αγοράς, εκπρόσωποι φοροτεχνικών και υπαλλήλων ΔΟΥ αλλά και στενός συνεργάτης του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το σύστημα Taxis, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι αλλά και η... έλλειψη ενδιαφέροντος στην υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, αποφασίστηκε να δοθεί, τελικά, παράταση, η οποία όμως δεν θα ανακοινωθεί πριν από την «εκπνοή» του Ιουνίου, προκειμένου να μην «χαλαρώσει» η κινητικότητα στο Taxis.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι μέχρι και τις 10 Ιουλίου θα είναι ανοιχτό το σύστημα για όλους τους φορολογούμενους. Από την 11η Ιουλίου θα... τρέχει ο «λήγοντας», δηλαδή οι δηλώσεις εισοδήματος θα γίνονται ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ.

Η μεγάλη αγωνία του υπουργείου, πάντως, είναι «να αντέξει το σύστημα», καθώς φοβούνται ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος να καταρρεύσει, αν ξεπεραστεί το «ταβάνι» των 180.000 δηλώσεων ημερησίως.