Να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Γαλλία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτοντας για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο χαλάρωσης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 

«Η Γερμανία έχει αποδείξει ότι o περιορισμός της υπερχρέωσης είναι ο σωστός δρόμος για να δημιουργηθεί ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στην εκπομπή «Tagesthemen» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και υπενθύμισε ότι η Γαλλία έχει λάβει δύο παρατάσεις, ενώ έχει τις υψηλότερες κοινωνικές και διοικητικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τώρα πρέπει να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μειωθεί και η ανεργία, σημείωσε και διαφώνησε με την άποψη ότι στη Γαλλία ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις λόγω της πολιτικής λιτότητας. Πρόσθεσε δε ότι εάν η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει την Γαλλία στην προσπάθειά της. 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ακόμη ότι κανείς δεν θέλει την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανονισμών και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα για την Ευρώπη την ενίσχυση των επενδύσεων. «Επιπλέον χρέη οδηγούν μόνο στην αναβολή των προβλημάτων, όχι στην λύση τους», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.