Σε συμφωνία για την απόκτηση του 49% των μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ήρθαν η Alitalia με την Eithad

«Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι πρόσθεσε: «είναι ένας χρήσιμος γάμος, διότι είναι σαφές, πλέον, ότι πρόκειται για μια ισχυρή βιομηχανική επένδυση, με ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τον αερομεταφορέα μας».

Η όλη συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ, ενώ αναμένεται να ξεπερασθούν και οι εντάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχε κάνει σαφές ότι η αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν μπορεί, βάσει τις κοινοτικής νομοθεσίας να αποκτήσει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Alitalia.

Παράλληλα, όμως, πρέπει ακόμη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των 2.250 εργαζομένων της ιταλικής εταιρίας, σε σύνολο 11.000, τους οποίους η Etihad κρίνει υπεράριθμους.

Σήμερα το ιταλικό συνδικάτο Cgil ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο με τις φωτογραφίες εργαζομένων όταν ήταν σε παιδική ηλικία αναγράφοντας και τους μισθούς τους οι οποίοι συνήθως δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ.

Οι μέχρι τώρα συναντήσεις της εργοδοσίας με την κυβέρνηση Ρέντσι και τα συνδικάτα δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα.

TAGS