current views are: 2

26 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση04:22

Υποψίες για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων στις εισαγωγές από την Κίνα

Υποψίες για φοροδιαφυγή  εκατομμυρίων ευρώ από τα κινεζικά εμπορεύματα που εισάγονται στην Ελλάδα υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσίευση 04:22’
αρθρο-newpost

Υποψίες για φοροδιαφυγή  εκατομμυρίων ευρώ από τα κινεζικά εμπορεύματα που εισάγονται στην Ελλάδα υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Γράφει ο Πάνος Σιδέρης 

Υποψίες για φοροδιαφυγή  εκατομμυρίων ευρώ από τα κινεζικά εμπορεύματα που εισάγονται στην Ελλάδα υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν αποστείλει στα κινεζικά τελωνεία σχετικά ερωτήματα- οι απαντήσεις στα οποία θα βοηθούσαν τη διερεύνηση του θέματος, αλλά η Κίνα τα αγνοεί και δεν απαντά

Πιο συγκεκριμένα οι υποψίες που υπάρχουν αφορούν σε πιθανή υποτιμολόγηση των φορτίων που εισέρχονται στη χώρα. Εκτιμούν δηλαδή οι ελληνικές αρχές ότι τα προϊόντα υποτιμολογούνται,  με  τιμές ακόμα και κάτω του κόστους, προκειμένου να αποφεύγουν τα τέλη  των εισαγωγών. Η έκταση του φαινομένου είναι πάρα πολύ μεγάλη,  καθώς η λίστα των προϊόντων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας είναι ατελείωτη. Από παιχνίδια και ρούχα μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις της χώρας πλουτίζουν σχεδόν αποκλειστικά από τα προϊόντα που εισάγουν από την Κίνα και τα πωλούν μέσω των καταστημάτων τους στην ελληνική αγορά. 

Οι αρχές της χώρας  έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Κίνας εδώ και πέντε χρόνια κι έκτοτε επανέρχονται κάθε τόσο, αλλά αυτοί αποφεύγουν οποιαδήποτε απάντηση, κάνοντας τους … Κινέζους. 


σχετικα αρθρα