Πρόστιμο 9 δισ. δολαρίων στη BNP Paribas

Πρόστιμο 9 δισ. δολαρίων στη BNP Paribas

Την  ερχόμενη εβδομάδα οι αρχές των ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ότι η BNP Paribas, συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 8,9 δισ. δολαρίων για παραβίαση περιοριστικών κανόνων, όπως μεταδίδει το BBC.

Μάλιστα όπως μεταδίδουν οι Financial Times και οι New York Times, ο γαλλικός τραπεζικός «γίγαντας» θα προβεί στην ασυνήθιστη κίνηση παραδοχής της ενοχής της. 

Δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο ότι η τράπεζα θα προβεί σε περικοπή μερισμάτων και θα εκδώσει ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, για να πληρώσει το πρόστιμο. 

Η BNP Paribas βρέθηκε κατηγορούμενη για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά του Ιράν, του Σουδάν και της Κούβας, σε μια χρονική περίοδο από το 2002 ως το 2009. 

Το πρόστιμο που αναμένεται να της επιβληθεί, σχεδόν θα εξαλείψει το σύνολο των προ φόρων κερδών της BNP, που το 2013 ανήλθαν στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τον περασμένο Απρίλιο, η τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι θα διέθετε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κόστος των αμερικανικών προστίμων, αλλά προειδοποίησε ότι το κόστος αυτών θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο απ’ ότι είχε προβλεφθεί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο