Αύξηση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελλληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Βάσει των στοιχείων αυτών, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης ειδικά στην περιόδο των εκπτώσεων, καθώς επίσης και στα καταστήματα με είδη δώρων λόγω των γιορτών του Πάσχα.

Παράλληλα οι γιορτές του Πάσχα επέφεραν αύξηση των πωλήσεων βενζίνης για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε άνοδο του τζίρου στις εξής επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων: Ένδυση- υπόδηση (16,2%), βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (10%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (9,8%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (8%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%) και πολυκαταστήματα (2,2%). Στον αντίποδα, συνεχίστηκε η πτώση των πωλήσεων σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (15,7%) και σε φαρμακευτικά- καλλυντικά (5,8%). 

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 7,3% τον Απρίλιο 2014 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 7,5%.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 3,9% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 8,6%.