current views are: 2

3 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:23

Παραμένει το κινεζικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του «Ελ. Βενιζέλος»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων είεχε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.

Δημοσίευση 14:23’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων είεχε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.

Το πακέτο μετοχών του «Ελ. Βενιζέλος» κυριάρχησε στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Prof. Chongqing Zhang, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd και Shenzhen Airport κ. Eric Cheng και ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Sun Liwei.  
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Zhang επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας μια σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της σχετικής διαδικασίας για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σημείωσε επίσης ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού κ. Li στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις και επεσήμανε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό – όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα τον Φεβρουάριο – ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάπτυξη των απ’ ευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. 

 


σχετικα αρθρα