Διευκρινίσεις από τη Σελόντα για την αναδιάρθρωση

Διευκρινίσεις από τη Σελόντα για την αναδιάρθρωση

Σε διευκρινίσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της έδωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας Σελόντα. 

Με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι με βάση το σχέδιό της προβλέπεται η μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των δανείων της εταιρείας εκ μέρους των τραπεζών, ο συμψηφισμός συσωρευμένων ζημιών και η αναχρηματοδότηση του δανεισμού μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων έως 105 εκατ. ευρώ.  

Συγκεριμένα, αναφέρεται ότι η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας διενεργείται στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη με τις τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank-Ergasias, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Attica Bank και Γενική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας. 

Η εταιρεία θα επιδιώξει να βρει έναν ή περισσότερους νέους επενδυτές, ανάλογα με τη δομή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα εγκρίνει η συνέλευση των μετόχων, ενώ τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα διατεθούν για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. 

Τέλος, η Σελόντα εκτιμά ότι η αύξηση και οι λοιπές σχετιζόμενες με αυτή συναλλαγές θα ολοκληρωθούν πλήρως στα τέλη του 2014 ή στους πρώτους μήνες του 2015, υπό την προϋπόθεση της προσήκουσας λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και λοιπών εγκρίσεων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο