Το ποσό των 700 εκατ. ευρώ άντλησε ο ΟΤΕ από τις αγορές καθώς η εταιρεία ολοκλήρωσε τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 3,50%, ετησίως, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε σημαντικά, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Από το συνολικό ύψος του ομολόγου 700 εκατ. ευρώ, ποσό περίπου 500 εκατ. ευρώ προέρχεται από ομολογιούχους, οι οποίοι δήλωσαν πρόθεση να παραδώσουν ομόλογα, λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016, προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα έκδοση.

Η έκδοση εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ΟΤΕ, που υλοποιείται, τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης και επαναγοράς ομολόγων, ο ΟΤΕ θα επιτύχει την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού του, καθώς και την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά με την έκδοση του ομολόγου:

«Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα του ΟΤΕ, αποτελεί αναγνώριση για τη στρατηγική μας, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία ανακάμπτει».

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc, με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου προγράμματος έκδοσης μεσομακροπρόθεσμων ομολόγων. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η εκκαθάριση αναμένεται στις 10 Ιουλίου 2014.

Την έκδοση ανέλαβαν από κοινού ως joint bookrunners οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.