Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και από το υπουργείο Οικονομικών η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές ενόψει και της έλευσης της τρόικας αλλά και στο συνεδρίου του Economist που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλά πληροφορημένες πηγές του newpost αναφέρουν ότι είναι βέβαιη σήμερα η έξοδος στις αγορές και θα ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ. 

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για 3ετές ομόλογο, ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%. Σημαντική συμβολή στη νέα έκδοση ομολόγου φέρεται να ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, έπειτα από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν τον Απρίλιο, με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,7%.

Παράλληλα, το έδαφος... προετοίμασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist εξέφρασε την πλήρη αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία. «Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τέλος του», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να μετεξελιχθεί το 2015 σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο μείωσης της ανεργίας, αύξησης των καθαρών εισοδημάτων και τόνωσης των επενδύσεων».

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε μεταξύ άλλων ότι κρίσιμα πεδία πολιτικής αποτελούν η αύξηση της ρευστότητας που παρέχει το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ο χειρισμός του ιδιωτικού επιχειρηματικού χρέους, το οριστικό άνοιγμα των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων και πολιτών με τον δημόσιο τομέα και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική. Έτσι θα εξασφαλίσουμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και θα αποκαταστήσουμε αδικίες.