«Σήμα κινδύνου» για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, απέστειλε εκ νέου το ΔΝΤ από το βήμα του συνεδρίου του Economist. 

Το Ταμείο μάλιστα επεσήμανε ότι «εάν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ (Rishi Goyal), σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

Όσον αφορά στον χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Γκογιάλ εξέφρασε την ανησυχία του, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «η ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοήσουν την επιχειρηματικότητα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται».

Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινίσει πως εάν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, αυτό θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη. «Εάν αντιμετωπιστεί το θέμα των "κόκκινων δανείων", τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» κατέληξε.