current views are: 1

9 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:34

Μίχαλος: Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για μείωση του ΦΠΑ

Την ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ στο 18%, κάτι που αποτελεί αίτημα των επιμελητηρίων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κώσταντίνος Μίχαλος.

Δημοσίευση 14:34’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ στο 18%, κάτι που αποτελεί αίτημα των επιμελητηρίων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κώσταντίνος Μίχαλος.

Την ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ στο 18%, κάτι που αποτελεί αίτημα των επιμελητηρίων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως οι συζητήσεις για αυτό το θέμα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο:

«Ήλπιζα να είχε γίνει ήδη. Αν θέλουμε επενδύσεις […], πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα σταθερότητας της φορολογικής πολιτικής».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σύσκεψη 18 προέδρων βορειοελλαδικών επιμελητηρίων ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε και στις τράπεζες σημειώνοντας πως «σύμφωνα με πληροφορίες, που ο ίδιος ελπίζει να διαψευστούν το τρίτο stress test θα φέρει στην επιφάνεια μια μαύρη τρύπα 8,2 δισ. έως 8,5 δισ. ευρώ». 

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, «υπάρχει το “μαξιλάρι” των 7,5 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο η κυβέρνηση σκόπευε να χρησιμοποιήσει π.χ., για φοροελαφρύνσεις, το οποίο πλέον θα πάψει να υφίσταται. Το νέο χρηματοδοτικό κενό παραπέμπει σε νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα», υποστήριξε.


σχετικα αρθρα