Αύξηση κατέγραψε τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση της Αegean και της Olympic Air με τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αegean στο εξάμηνο παρουσιάστηκε αύξηση στην κίνηση κατά 16% με 4,3 εκατ. επιβάτες, 600.000 περισσότερους επιβάτες από πέρυσι.

Η εταιρεία τονίζει πως η ενισχυτική τάση αφορά και στην κίνηση εσωτερικού με 19%, τόσο για τον Ιούνιο όσο και για το εξάμηνο. Παράλληλα στην αγορά του εξωτερικού, η εταιρεία τον Ιούνιο, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%».

Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού. 

Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμινχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Άμπου Ντάμπι, Βηρυτός, Αμμάν, Σμύρνη που εγκαινίασε η εταιρεία καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς. 

Επίσης τον Ιούνιο, οι βάσεις του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου είχαν αύξηση κίνησης εξωτερικού 47%, 11% και 39%, αντίστοιχα.