«Το 2015 θα είναι έτος καμπής για την ελληνική αγορά στεγαστικών δανείων», δήλωσε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank Θεόδωρος Καλαντώνης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περαιτέρω, η λανθάνουσα ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τράπεζες θα είναι πιο ενεργές στη χορήγηση νέων δανείων» δήλωσε ο κ. Καλαντώνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένες καθώς η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν φέτος τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων και πιθανόν να τις διπλασιάσουν πάλι το 2015.

Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ το 2007, όταν έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, σε 250 εκατ. ευρώ πέρυσι, επεσήμανε ο κ. Καλαντώνης.

Σχετικά με τις κατασχέσεις ακινήτων, ο κ. Καλαντώνης δήλωσε: «Βλέπουμε περισσότερες κατασχέσεις να έρχονται, επειδή τώρα είναι ουσιαστικά μηδενικές. Αλλά θα κυνηγήσουμε ανθρώπους μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι μπορούν να πληρώσουν, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν».