Ρεκόρ τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων υποβλήθηκαν μέσα σε πέντε ημέρες, καθώς από τη Δευτέρα τέθηκε στη διάθεση του κοινού η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στις πρώτες ώρες υποβλήθηκαν  18.000 δηλώσεις ενώ μέχρι και χθες, είχαν φτάσει στις 51.923. Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η προθεσμία και για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων εκπνέει στις 14 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την προθεσμία υποβολής των αρχικών δηλώσεων.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος μέσα σε πέντε ημέρες, αντιστοιχούν περίπου στο 50% των αντίστοιχων δηλώσεων που κατατέθηκαν πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι τροποποιητικές ήταν πέρυσι 105.499.

Μέχρι και την Παρασκευή, οι δηλώσεις είχαν φτάσει στα 5.177.549. Τα έσοδα του δημοσίου έφτασαν στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. (2,954 δις. ευρώ) ενώ οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν αυτό το ποσό είναι 2,163 εκατομμύρια. Οι 43 στους 100 πληρώνουν, οι δύο στους 10 παίρνουν πίσω χρήματα και οι υπόλοιποι παραλαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό.