Το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων θα συζητηθεί στην συνάντηση της τρόικας με το κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας έκανε αναφορά για το θέμα στη συνεδρίαση του ΕΒΕΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματιών, επισημαίνοντας ότι έχει συναντηθεί πρόσφατα με τους συστημικούς τραπεζίτες, διότι γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισής τους θα χαριστούν λεφτά».

Στόχος είναι να απελευθερωθούν επιχειρηματικές δυνάμεις που παραμένουν εγκλωβισμένες. «Αυτό δεν σημαίνει χάρισέ τα όλα» σχολίασε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητηθεί το θέμα.

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων, ώστε να δημιουργήσουμε παράλληλες διαδικασίες, συγκεκριμένου χρόνου, για να απελευθερωθούν εκείνες οι επιχειρηματικές δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου είναι βασικός άξονας στη συζήτηση για το ζήτημα.