Τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας της τελευταίας πενταετίας προγραμματίζει η Microsoft, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών θα προχωρήσει στις περικοπές, καθώς σχεδιάζει να ενσωματώσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Nokia Oyj, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μείωση των θέσεων απασχόλησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, μπορεί να αφορά στη μονάδα της Nokia και τα τμήματα της Microsoft, όπου υπάρχει επικάλυψη δραστηριοτήτων με αυτή, καθώς και στα τμήματα του μάρκετινγκ και του σχεδιασμού.

Μετά την απορρόφηση του κλάδου των κινητών τηλεφώνων της Nokia φέτος την 'Ανοιξη, η Microsoft έχει 127.000 υπαλλήλους, πολύ περισσότερους από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Apple και Google. H Wall Street αναμένει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα να προχωρήσει στις πρώτες μεγάλες απολύσεις μετά το 2009. Η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, υπερβαίνοντας τις 5.800 μειώσεις θέσεων εργασίας το 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ναντέλα κυκλοφόρησε μία εγκύκλιο στους εργαζόμενους, υποσχόμενος να «ομαλοποιήσει την οργάνωση και να προωθήσει πιο σφιχτές διαδικασίες στην επιχείρηση», αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις ευρύτερα αναμενόμενες περικοπές θέσεων εργασίας στην εταιρεία.