current views are: 1

21 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:12

ΣΕΒ: Λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Να λυθεί νομοθετικά το θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των επόμενων 2-3 μηνών ζητά ο ΣΕΒ.

Δημοσίευση 20:12’
αρθρο-newpost

Να λυθεί νομοθετικά το θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των επόμενων 2-3 μηνών ζητά ο ΣΕΒ.

Να λυθεί νομοθετικά το θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των επόμενων 2-3 μηνών, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

«Οι υγιείς επιχειρήσεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση απέναντι σε εκείνες που μέχρι σήμερα οι τράπεζες τις στηρίζουν για να μην καταρρεύσουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτές τις υγιείς επιχειρήσεις αποτελεί σημαντικό θέμα να μην βρεθούν χαμένες μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσης των υπολοίπων. Πρέπει να προστατευτούμε από τη νόθευση του ανταγωνισμού που μπορεί να προκληθεί από παρόμοιες ρυθμίσεις, σε όσους κατάφεραν να επιζήσουν μέχρι σήμερα ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους». 

Ο κ. Φέσσας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όσο καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες «να βυθιστούμε σε μια αργή, τριτοκοσμική οικονομική και κοινωνική απομόνωση που θα την πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά».
 
Αναφερόμενος στη δημοσιονομική σταθερότητα, τόνισε ότι αυτή μπορεί να συνυπάρχει με αλλαγές «που και τις επιχειρήσεις θα βοηθήσουν να ανακάμψουν και πλούτο θα φέρουν, και θα εμπεδώσουν την αισιοδοξία σε κάθε εργαζόμενο και -κυρίως σε κάθε άνεργο- ότι μπορούμε να ελπίζουμε, στην πράξη, όχι στη θεωρία».
 
Ο ΣΕΒ ζητά επίσης να καθιερωθεί ανεξάρτητος φορέας ερμηνείας της φορολογικής νομοθεσίας, να διατηρηθεί το φορολογικό πιστοποιητικό και να επανασυσταθεί η διαρκής επιτροπή συνεργασίας του υπουργείου με τους φορείς της αγοράς.

Στα αιτίηματα του Συνδέσμου περιλαμβάνονται η θωράκιση και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας του θεσμού του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, η υιοθέτηση στον τομέα του δημόσιου λογιστικού των διεθνών προτύπων IPSAs και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της ενέργειας.


σχετικα αρθρα