Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα» τα μεγάλα ελλείμματα που εμφανίζει το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών καθιστούν αμφίβολη την καταβολή συντάξεων στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται περισσότεροι από 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις εισφορές τους ενώ ο ΟΑΕΕ φέτος εκτιμάται ότι θα εμφανίσει «τρύπα» 720 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σύνολο των απλήρωτων εισφορών προς το Ταμείο φθάνει τα 7, 4 δισ. ευρώ - το 80% αυτών προέρχεται από μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 10.000 ευρώ. 

Μάλιστα, κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμη χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο, σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται η ομαλή καταβολή των συντάξεων.

«Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς. 

TAGS