Σήμερα θα τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ο κατάλογος των δεσμευτικών προσφορών που υπέβαλαν υποψήφιοι μέτοχοι του πιστωτικού ιδρύματος για την αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διαδικασία συμμετείχαν κυρίως αμερικανικά και βρετανικά επενδυτικά ταμεία ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση του 1 δισ. ευρώ έχει καλυφθεί. 

Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους της έκδοσης θα είναι η τιμή στην οποία αυτή θα πραγματοποιηθεί, η οποία θα καθορίσει το βαθμό απομείωσης της συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων καθώς και το εύρος της συμμετοχής διαφόρων επενδυτών, καθώς κάποιοι έκαναν προσφορές σε χαμηλότερες τιμές. 

Στελέχη της τράπεζας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλούν για τιμές μεταξύ 21 και 25 σεντ, ανεβάζοντας τη συμμετοχή των νέων μετόχων στην Τράπεζα σε επίπεδα άνω του 40%. 

Το τελικό ποσοστό συμμετοχής των νέων μετόχων θα εξαρτηθεί από τις προσφορές, που έχουν κατατεθεί στην πρώτη φάση της έκδοσης από υφιστάμενους μετόχους και από αυτές που θα κατατεθούν κατά τη δεύτερη φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν την έκτακτη γενική συνέλευση.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει, ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έκδοσης και να ορίσει την έκτακτη γενική συνέλευση.