Ούτε σε 20 χρόνια δεν θα σβηστεί το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμά ο πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Σε δηλώσεις του που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, ο κ. Γιακούνιν από την μία σημείωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του λιμένος της Θεσσαλονίκης και της επισκευαστικής εταιρείας Rosco, από την άλλη όμως αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη μαζί με την τρόικα των πιστωτών να επιλύσει το ζήτημα των χρεών, που βαραίνουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και το χρέος ανέρχεται προς στιγμήν στα 800 εκ. ευρώ! Και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που θα επηρεάσει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή σε όλες αυτές τις δραστηριότητες».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων επισημαίνει ότι «το επίπεδο των εσόδων της ελληνικής εταιρείας-διαχειρίστριας των σιδηρογραμμών είναι τέτοιο, που κατά την εμπορική εκμετάλλευσή τους δεν θα επιτρέψει στον νέο ιδιοκτήτη να αποσβέσει αυτά τα χρέη, σε ορίζοντα 15, ακόμη και 20 ετών».

Ο Ρώσος αξιωματούχος επίσης δήλωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν «έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστών», συμπεριλαμβανομένων κινεζικών, αραβικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, υπογράμμισε, όμως: «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι μετέχουν στον διαγωνισμό μαζί με Έλληνα εταίρο, πιθανόν να εμφανιστούν και άλλοι μετέχοντες και να εμφανιστούμε ως κοινοπραξία».