«Στρατηγικός στόχος για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας» τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή υπουργών και του ΣΕΒ, ο κ. Δένδιας τόνισε πως συζητήθηκαν τα «θέματα καινοτομίας και τα θέματα ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων, των start-ups».

Συζήτηση έγινε και για τα κόκκινα δάνεια και όπως προανήγγειλε ο κ. Δένδιας τις προσεχείς ημέρες «το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει ένα κείμενο εργασίας σε συνεργασία και με τον υπουργό Οικονομικών και με άλλους υπουργούς, υπό την έγκριση του Πρωθυπουργού».

«Η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο να μην υπάρξει ο ηθικός κίνδυνος, δηλαδή να δικαιωθούν οι μπαταχτσήδες, και δεύτερον να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.