Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ διαπραγματευόταν σήμερα το απόγευμα στα 1,3412 1δολ. από το επίπεδο των 1,3441 δηλ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3429 δολ.

Η γενική εκτίμηση που φαίνεται να επικρατεί στην επενδυτική κοινότητα αναφορικά με τις ευοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ευνοεί το δολάριο. Οι λεγόμενοι "πρόδρομοι" δείκτες της οικονομίας προδιαγράφουν μία προοπτική δυναμικής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που προεξοφλείται ότι θα λάβει τελικώς υπόψη της και η Ομοσπονδιακή Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Α) στην παραχάραξη της νομισματικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι η διήμερη σύνοδος της Α πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΕΙΔΑ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 45 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 28 εκατ. ευρω σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 5,8% από 5,81που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,12% να διαμορφωθεί στο 4,73% από 4,68% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στο χρόνο κυμαίνονταν στο 0,489% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,399% από 0,398%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,306 στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,209%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διατηρήθηκε στο 0,99%.