Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ακινήτων στην Αφάντου Ρόδου, την ώρα που  εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, ανακηρύχθηκαν ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα η εταιρεία M.A.Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ (για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου) και η εταιρεία T.N. Aegean Sun Investments Limited, μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ (για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου).

Από την έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με το θεσμό της επιφάνειας. Από αυτά, τα 530 αφορούν στο γκόλφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί, βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών.

Επίσης, από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου. 

Στο υπόλοιπο της έκτασης, που θα αξιοποιηθεί με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, θα αναπτυχθούν, κυρίως, ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και σε μικρό ποσοστό πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τμ. 

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε πράσινο φως στο τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης περιφερειακών αεροδρομίων, και πλέον αναμένεται να κληθούν οι επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.