current views are: 2

30 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση13:38

Ποιο ακατάσχετο; Η εφορία έβαλε «χέρι» σε λογαριασμούς για τις φετινές δηλώσεις

«Έσπασε» την εκεχειρία με τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών. 

Δημοσίευση 13:38’
αρθρο-newpost

«Έσπασε» την εκεχειρία με τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

«Έσπασε» την εκεχειρία με τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών

Πριν ακόμα λήξει η προθεσμία καθορισμού των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος του έτους 2013 που δεν είναι ληξιπρόθεσμα (πρόκειται για τις δηλώσεις χρήσης 2014 που μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα ακόμη υποβάλλονταν και φυσικά δεν είναι ληξιπρόθεσμα), οι εφορίες «μπήκαν» σε τραπεζικούς λογαριασμούς και «τράβηξαν» χρήματα.

Την αποκάλυψη έκανε στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Αβραάμ Πανίδης και επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός: «Eπειδή πολλές έχουν εκκαθαριστεί και επειδή ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για τους διακανονισμούς, οι εφορίες δεν περίμεναν να λήξει το ωράριο και “τράβηξαν” χρήματα από αρκετούς λογαριασμούς», διευκρινίζει.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία δήλωσης «ακατάσχετου» στο TAXISnet -του λογαριασμού, δηλαδή, μισθοδοσίας ή συνταξιοδότησης από τον οποίο οι εφορίες δεν θα μπορούν να κατάσχουν χρήματα- αποτελεί μια ακόμη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικά, ο αιτών καλείται, με μήνυμα που αναγράφεται μετά το τελευταίο…. save, να εκτυπώσει την αίτηση και να την πάει μόνος του στην τράπεζα.

«Τα έχουν κάνει μπάχαλο οι άνθρωποι», λέει οργισμένος στο newpost ο Αβραάμ Πανίδης. «Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δώσει λύση και να γίνονται όλα με το e-banking. Ποιος λογιστής θα πάει να περιμένει με τις ώρες στην ουρά; Και δεν εχουν υπολογίσει το πρόβλημα που θα δημιουργήσουν στις τράπεζες, οι ουρές θα φτάνουν στα πεζοδρόμια».


σχετικα αρθρα