Για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standaard αναφερόμενη στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το ΚΕΠΕ.

Για πρώτη φορά με τα το ξέσπασμα της κρίσης η Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη, αναφέρει το δημοσίευμα.  

«Μπορεί η οικονομική κρίση να καταπιέζει επί πολύ ακόμη χρόνο τους ανθρώπους στην Ελλάδα, όπου τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε μαζικά η ανεργία και η φτώχεια, ωστόσο οι υπεύθυνοι της στατιστικής έχουν ένα μικρό θετικό μήνυμα για τη χώρα, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η ελληνική οικονομία παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης», τονίζει η Der Standaard και προσθέτει πως οι θετικοί ρυθμοί οφείλονται στους τουρίστες που συρρέουν στη χώρα.

Η εφημερίδα επικαλείται τα στοιχεία που έδωσε χθες το ΚΕΠΕ σύμφωνα με τα οποία του ποσοστό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν στο 0,38% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

Αναφορά γίνεται και στις προβλέψεις της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας. 

Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ανάπτυξη στο 0,6% και για τον επόμενο χρόνο στο 2,9%, ενώ ο ΟΟΣΑ εμφανίζεται κάπως απαισιόδοξος αναμένοντας για φέτος ανάπτυξη με αρνητικό πρόσημο στο 0,3% που όμως το 2015 θα είναι θετική και σε ποσοστό 1,9%, ενώ την ίδια στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπει» την Ελλάδα να παρουσιάζει ανάπτυξη το 2016 μάλιστα στο σχεδόν 4%.