Το σχέδιο για τη μετά-μνημόνιο εποχή παρουσιάζει σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Κεντρικοί άξονες θα είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων με μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κάνει εξάλλου αναφορά στο στόχο μείωσης της φορολογίας που σε συνδυασμό με τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, βρίσκονται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης.

Όσον αφορά τη φορολογία στο άρθρο ο κ. Χαρδούβελης τονίζει πως θα πρέπει να υποστηρίζει την καινοτομία και τις διεθνώς ανταγωνιστικές δραστηριότητες και όχι να είναι προϊόν πελεατειακών διευθετήσεων».

«Η ελληνική οικονομία έχει όλα τα εχέγγυα να αφήσει το παρελθόν της πίσω της. Η εξαετία της ύφεσης της ανεργίας, των μειωμένων εισοδημάτων, του πόνου και της οργής σταδιακά μας αφήνει» σημειώνει ο κ. Χαρδούβελης και καταλήγει:

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό ιδεοληψιών του παρελθόντος».