Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για την εξαγορά του 49% του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia από την Εtihad

«Θέλουμε μια πιο σέξι Alitalia, το ότι γίνεται εταίρος μας, θεωρούμε ότι είναι μια καθοριστική κίνηση, βασικής σημασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Τζέιμς Χόγκαν μετά τη υπογραφή της συμφωνίας.

Η Etihad δεσμεύεται να καταβάλει άμεσα 560 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει μέρος των χρεών της Alitalia και άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ, σταδιακά, στο μέλλον, για απόκτηση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, αγορά αεροσκαφών και εκπαίδευση του προσωπικού.

Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου παραμένει σε ιταλικά χέρια, κίνηση η οποία οφείλεται και στην ανάγκη να αποφευχθούν κυρώσεις από μέρους των ευρωπαϊκών αρχών.

Οι 2.170 υπάλληλοι, όμως, θα πρέπει να αλλάξουν αντικείμενο απασχόλησης ή να εγκαταλείψουν οριστικά την ιταλική εταιρία. Περίπου 980 εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, χωρίς καμία βεβαιότητα επαναπρόσληψης από κάποια άλλη επιχείρηση.