Η χαριστική βολή του ΕΝΦΙΑ - «Παγώνει» τις επιστροφές φόρου

Η χαριστική βολή του ΕΝΦΙΑ - «Παγώνει» τις επιστροφές φόρου

Μια δυσάρεστη απάντηση έλαβαν όσοι φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στην Εφορία για να ρωτήσουν πότε θα λάβουν την επιστροφή φόρου από τη δήλωσή τους που έχει εκκαθαριστεί

Η απάντηση των υπαλλήλων της εφορίας σύμφωνα με την Ημερησία ήταν πως δεν πρόκειται να λάβουν επιστροφή φόρου καθώς εμφανίζονται με οφειλή προς την εφορία λόγω ΕΝΦΙΑ και άρα θα γίνει συμψηφισμός με το χρέος τους. 

Έτσι ο ΕΝΦΙΑ δεν έφερε μόνο μπάχαλο και εγκεφαλικά αλλά μπλόκαρε και τις επιστροφές, στις οποίες χιλιάδες φορολογούμενοι είχαν στηριχτεί. 

Όσοι λοιπόν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, το πιθανότερο είναι να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά να γίνει ο όποιος συμψηφισμός.

Εκτός από τις επιστροφές όμως ο ΕΝΦΙΑ μπλοκάρει και την  ηλεκτρονική έκδοση φορολογικών ενημεροτήτων, αφού σύμφωνα με το νόμο δεν χορηγείται φορολογική ενημερότητα ηλεκτρονικά εάν υπάρχουν οφειλές, ακόμη και εάν αυτές δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Έτσι, όπως αναφέρει η Ημερησία, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται κοσμοσυρροή στις εφορίες από λογιστές και ελεύθερους επαγγελματίες που θα πρέπει να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα διάρκειας ενός μήνα (η ηλεκτρονική ενημερότητα είναι δίμηνη).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο