Τις ενέργειες που οδήγησαν στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ επισιμαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του EFSF και του EuroWorking Group.

«Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την νομοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με μεγάλες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες για την ελληνική οικονομία» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

«Ενδεικτικά, μεταξύ των ενεργειών συμπεριλαμβάνεται η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων, η οριοθέτηση του αιγιαλού για την προστασία του από καταπατήσεις και η μείωση του κόστους το οποίο επιφέρει η γραφειοκρατία στην επιχειρηματικότητα. Η εφαρμογή τέτοιου εύρους μεταρρυθμίσεων-τομών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποτελεί επίτευγμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης, ολοκληρώθηκε η συνολική δόση των 8,3 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το Eurogroup.