Βουλγαρία: Το ενδεχόμενο διακοπής των προμηθειών αερίου προκαλεί ανησυχίες

Βουλγαρία: Το ενδεχόμενο διακοπής των προμηθειών αερίου προκαλεί ανησυχίες

Ανησυχίες για την ενδεχόμενη διακοπή των προμηθειών αερίου διατυπώνει μερίδα των βουλγαρικών ΜΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στη Βουλγαρία, το 80% του αερίου προέρχεται από τη Ρωσία, μέσω Ουκρανίας.

Σε σχετικό δημοσίευμά της, με τίτλο «Αναλυτές: Το αέριο στην ΕΕ είναι ανεπαρκές», η εφημερίδα «Τρουντ», επικαλούμενη τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, γράφει ότι «τα αποθέματα αερίου της ΕΕ δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου, εάν σταματήσει η μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας».

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη διακοπή προμηθειών αερίου, ενώ στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως μέχρι στιγμής, η Bulgargaz δεν έχει απαντήσει σε ερώτηση που της έχει τεθεί από την ίδια εφημερίδα για το αν έχει υπάρξει προειδοποίηση για ενδεχόμενη αναστολή προμηθειών αερίου από το Κίεβο.

Η «Τρουντ» γράφει ακόμη ότι η μόνη αποθήκη αερίου σε βουλγαρικό έδαφος, στο Τσίρεν, είναι γεμάτη κατά 75,2%. Το ποσοστό αυτό, όπως επισημαίνεται, είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για 40 μέρες, σε περίπτωση που περιοριστούν οι προμήθειες σε τελικούς πελάτες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο