Αύξηση της τάξης του 3% κατέγραψαν οι διανυκτερεύσεις στη Λουμπλιάνα το επτάμηνο του 2014 και ξεπέρασαν τις 552.000.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού ενώ ο τουριστικός οργανισμός Turizem Ljubljana εκτιμά ότι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα μπορούσε να "αγγίξει" το ένα εκατομμύριο. 

Σύμφωνα, με το Τουριστικό Κέντρο Πληροφοριών, τον Ιούνιο, η Λιουμπλιάνα κατέγραψε 91.572 διανυκτερεύσεις (-3% έναντι του Ιουνίου του 2013). Ωστόσο, τον Ιούλιο, οι διανυκτερεύσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στις 130.585. 

Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι, η Λιουμπλιάνα θα παραμείνει ελκυστικός προορισμός για ξένους επισκέπτες. Μάλιστα, σημειώνουν ότι, ο τουριστικός οδηγός Lonely Planet, πρόσφατα, συμπεριέλαβε τη Λιουμπλιάνα ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα προορισμούς στην Ευρώπη για το 2014. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Λιουμπλάνα προέρχεται από τη Γερμανία και ακολουθούν η Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ρωσία. Οι ξένοι επισκέπτες μένουν στη Λιουμπλιάνα περίπου δύο μέρες έκαστος.