current views are: 1

20 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:32

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test)της ΕΚΤ.

Δημοσίευση 15:32’
αρθρο-newpost

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test)της ΕΚΤ.

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests )της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη, απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποσαφηνίζουν ότι δεν έχουν πληροφόρηση για την πορεία της άσκησης προσομοίωσης.

Η Εθνική Τράπεζα τονίζει ότι τα τελικά αποτελέσματα των stress tests «τα οποία επεξεργάζεται και γνωρίζει μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προβλέπεται να ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2014».

Η Εθνική Τράπεζα «θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε τυχόν σημαντική εξέλιξη επί του θέματος αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Η Eurobank, τονίζει ότι «η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και των ελληνικών τραπεζών, βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να υπάρχουν επί του παρόντος αποτελέσματα. Η Τράπεζα κατά πάγια πρακτική της δεν σχολιάζει δημοσιεύματα και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία».

Η Τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωσή της σημειώνει «δεν έχει λάβει γνώση πληροφοριών ή αποτελεσμάτων σε σχέση με την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων Καταστάσεων (Stress Test), η οποία διενεργείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων (European Supervisory Mechanism – ESM), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority)».

Η τράπεζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαψεύδει ότι έχει λάβει οποιαδήποτε πληροφόρηση ή γνωστοποίηση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές σχετικά με την ύπαρξη κεφαλαιακών αναγκών, οι οποίες θα καταστούσαν αναγκαία την περαιτέρω άντληση μετοχικών κεφαλαίων από την Τράπεζα. Ως εκ τούτου και οποιαδήποτε σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα».

Η Alpha Bank από την πλευρά της τονίζει ότι «κατ΄ ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Εποπτείας Τραπεζών, ουδέν εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων που υπόκεινται στην ανωτέρω διαδικασία γνωρίζει, ή θα γνωρίζει, τα αποτελέσματα αυτής έως περίπου το χρόνο δημοσιεύσεως αυτών που, κατά την αυτή ανακοίνωση, τοποθετείται στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2014».


σχετικα αρθρα