Εκτάκτως συγκαλείται η Βουλή της Γερμανίας για να συζητήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για εξοπλισμό των Ιρακινών Κούδων με όπλα, ώστε να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Καθώς οι επικριτικές φωνές για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας αυξάνονται, σε μια κοινωνία που κλίνει υπέρ μιας ειρηνιστικής τάσης, οι βουλευτές θα κληθούν εκτάκτως να διακόψουν την καλοκαιρινή τους ανάπαυλα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για την πρόταση για αποστολή εξοπλισμού.

Ανάμεσα σε άλλα, η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης, τετρακίνητα οχήματα και άλλο εξοπλισμό στο Ιράκ για τους Κούρδους.

Οι πηγές, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν καθώς η συνεδρίαση δεν έχει ακόμα επίσημα ανακοινωθεί, υποστήριξαν ότι με το να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση αυτή απαντούν στην κριτική που ασκεί κυρίως το κόμμα της αντιπολίτευσης Die Linke της ριζοσπαστικής αριστεράς που εκφράζει την αντίθεσή του εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας της Γερμανίας στο εξωτερικό.