Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο  πρόεδρος της HSBC για το ενδεχόμενο φυγής κεφαλαίων από τη Βρετανία εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με το νόμισμα της Σκωτίας σε μια πιθανή ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Ο Ντάγκλας Φλίντ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph, ανέφερε ότι η νομισματική ένωση με τη στερλίνα ήταν η άγκυρα στην οποία στηρίχτηκε η οικονομική επιτυχία και σταθερότητα της Σκωτίας.

Ο Φλιντ, πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, δήλωσε ότι η απόφαση των τριών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να αποκλείσουν μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκωτία είναι κίνηση «απολύτως συνεπής με τις ενέργειες που έχουν ληφθεί στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης» και «με τη γνώση που αποκτήθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα στην ευρωζώνη».

Το ζήτημα του κατά πόσον η Σκωτία θα μπορούσε να κρατήσει το βρετανικό νόμισμα αν τελικώς επικρατήσει το «ναι» στην ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου έχει παρεμποδίσει την εκστρατεία ανεξαρτησίας.