Με το... καλημέρα, οι Βρυξέλλες «πρεσάρουν» την νέα κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της και «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση από αυτήν των στελεχών που πρόσκεινται στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Είναι σημαντικό που ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες ώστε η Γαλλία να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση με σταθερό τρόπο» δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν.

Παράλληλα τόνισε:

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, είναι επιτακτικό η Γαλλία (...) να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσει την απασχόληση».

Ερωτώμενος πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόκλιση του δημόσιου ελλείμματος της Γαλλίας από τον στόχο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο Ο' Κόνορ υπενθύμισε ότι «το ουσιώδες είναι να τηρηθεί η δημοσιονομική εξυγίανση» όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.