Ανάπτυξη και δέσμευση στη λιτότητα θα είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες του υποψήφιου Επιτρόπου για την Νομισματική και την Οικονομική Πολιτική Πιέρ Μοσκοβισί, εάν τελικά αναλάβει τη θέση.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της στασιμότητας. Διαφορετικά, θα πληγεί η δημοκρατία μας», δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με τα αποσπάσματα συνέντευξής του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο και τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις, καθώς «σε όλα τα κράτη υπάρχει επενδυτικό κενό».

«Είμαι έτοιμος», τονίζει και διαβεβαιώνει ότι ως Επίτροπος θα προωθήσει «μια Ευρώπη της ισορροπίας, η οποία σταθεροποιεί τους προϋπολογισμούς και φροντίζει για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας». Αναφέρει μάλιστα ότι «πρέπει να είμαστε αυστηροί στα θέματα λιτότητας και φιλόδοξοι στα θέματα ανάπτυξης» και διαβεβαιώνει ότι, εάν γίνει Επίτροπος, θα εφαρμόσει ακριβώς αυτές τις αρχές χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο η Γαλλία να πάρει παράταση στην προθεσμία για την συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες. «Αυτό θα είναι μια κοινή απόφαση της Επιτροπής και του Συμβουλίου», διευκρινίζει.

Ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ακόμη ότι ως Επίτροπος για τη Νομισματική Πολιτική θα έχει στενή συνεργασία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσθέτει ότι αυτή η σχέση θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.